Nemokamas pristatymas nuo 29.00€

0

Laiko ir mokslinių tyrimų patikrinta veiklioji medžiaga – baltasis ichtiolas. Kuo jis ypatingas?

Šiomis dienomis daug mokslinių tyrimų yra atliekama su odos priežiūros priemonėmis ir jų sudėtiniais ingredientais. Naujausios veikliosios medžiagos ar procedūros neretai padeda pasiekti geresnę įvairių odos būklių kontrolę, tačiau yra susiję su didesne kaina,  mažesniu saugumu ir didesne alergijų bei kitų nepageidaujamų reakcijų rizika. Todėl senos, laiko patikrintos veikliosios medžiagos vis labiau yra tyrinėjamos ir svarstomos dar platesnės jų panaudojimo galimybės. Viena iš tokių medžiagų yra ichtiolas, veiksmingas įvairių dermatologinių sutrikimų gydymui. Jau daugiau nei šimtmetį jis yra naudojamas psoriazės, egzemos, seborėjinio dermatito, opų bei odos infekcijų priežiūrai ir tebėra naudinga bei aktuali vietinio veikimo veiklioji medžiaga.

Chemiškai ichtiolas yra medžiaga, išgaunama iš bituminių skalūnų alyvos prie jos prijungiant sulfonilo grupę. Ypač didelis organiškai prijungtos sieros kiekis yra būtinas ichtiolo veiksmingumui. Ichtiolas priklauso bene geriausiai ištirtoms veikliosioms medžiagoms iš gamtos šiomis dienomis. Jo įvairiapusis veikimas ir gera tolerancija yra pagrįsti atitinkamais klinikiniais ir toksikologiniais tyrimais. Baltasis ichtiolas yra medžiaga, sukurta specialiai naudojimui kosmetikoje. Plaukų ir odos priežiūros srityje ši medžiaga įgijo svarbą visame pasaulyje dėl savo ypač plataus veikimo ir panaudojimo galimybių.

Baltasis ichtiolas, pagal Tarptautinę kosmetikos ingredientų nomenklaturą (INCI) dar vadinamas Sodium Shale Oil Sulfonate, yra natūralios kilmės kosmetinių priemonių ingredientas. Dėl plataus savo panaudojimo jis yra dažnai sutinkamas dermokosmetinių priemonių sudėtyje. Jau daug metų jis yra žinomas dėl savo priešbakterinių, priešgrybelinių, priešseborėjinių ir priešuždegiminių savybių. Ši gerai toleruojama natūralios kilmės medžiaga naudojama plaukų priežiūros priemonėse nuo pleiskanų, esant tokiems simptomams, kaip niežėjimas, odos paraudimas, perštėjimas, arba odos priežiūros priemonėse, esant dėmelėms, spuogeliams, įvairiems sudirgimams, paraudimui ir niežėjimui.

Pleiskanos dažniausiai atsiranda kartu su nemaloniais simptomais, tokiais kaip odos paraudimas, niežėjimas ir riebi galvos oda bei plaukai. Baltasis ichtiolas tinka visapusiškai tokios galvos odos priežiūrai. Tai buvo įrodyta atliekant tyrimus, kuriuose jo veikimas buvo palygintas su gerai žinomais sintetiniais preparatais nuo pleiskanų - cinko piritionu ir piroktono olaminu [1]. Tyrimų rezultatai patvirtina – baltasis ichtiolas yra pranašesnis dėl savo daugiafunkcionalumo, geros tolerancijos ir ilgalaikio naudojimo saugumo. Derinyje kartu su žinomais priešuždegiminiais ar priešgrybeliniais preparatais baltasis ichtiolas papildo jų veikimą, suteikia vertingų papildomų savybių, užtikrina išskirtinį poveikį nuo pleiskanų [2]. Pastebimas greitesnis ir platesnis poveikis, sėkmingai pašalinami pleiskanų simptomai.

Baltasis ichtiolas taip pat plačiai naudojamas priemonių nuo spuogų sudėtyje. Jis padeda slopinti aktyvią odos riebalinių liaukų veiklą, mažina uždegimą. Tyrime su 101 žmogumi praėjus 6 savaičių laikotarpiui beveik 80% atvejų, vartojant kremą, kurio sudėtyje buvo 1% baltojo ichtiolo, buvo galima pastebėti pagerėjusią spuoguotos odos būklę [3].

Baltasis ichtiolas gali padėti su tokiais procesais, kaip odos paraudimas ir niežėjimas. Toks priešuždegiminis baltojo ichtiolo poveikis buvo patvirtintas atliekant UVB eritemos testą [4]. Tyrimo metu kremas, kuriame yra 4% baltojo ichtiolo, buvo lyginamas su baziniu kremu, kurio sudėtyje nėra aktyviųjų medžiagų, ir su gydomąja priemone, kurios sudėtyje yra 0,5% hidrokortizono. Buvo nustatyta, jog tepalas su baltuoju ichtiolu, kurio koncentracija yra 4%, turi panašų į 0,5% hidrokortizono tepalo priešuždegiminį poveikį. Taip pat nustatyta, kad 4% baltojo ichtiolo kremas yra efektyvesnis nei kremas be veikliųjų medžiagų, gydant lengvą ar vidutinio sunkumo atopinę egzemą, ir yra gerai toleruojamas [5]. Taigi baltasis ichtiolas yra vertingas gydomojų odos priemonių priedas ir į jį turėtų būti ypač atsižvelgiama, kai ieškoma efektyvių vietinių hormoninių tepalų alternatyvų.

Moksliniais tyrimais buvo patvirtinta, kad baltasis ichtiolas pasižymi priešbakterinėmis ir priešgrybelinėmis savybėmis. Baltasis ichtiolas slopina tokių mikroorganizmų augimą, kaip: aknės vystymesi dalyvaujanti Propionibacterium acnes; odos infekcijas sukeliantys – Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa; grybeliai, dalyvaujantys seborėjinio dermatito, įvairiaspalvės dedervinės ir kitų odos ligų patogenezėje – Pityrosporum spp., Candida albicans, Dermatofitai [6].

Gera baltojo ichtiolo tolerancija buvo patikrinta atliekant daugybę toksikologinių tyrimų. Ši medžiaga yra gerai toleruojama tiek trumpalaikio, tiek ilgalaikio vartojimo metu. Nėra nustatyta jokių teratogeninių, mutageninių ar kancerogeninių baltojo ichtiolo savybių [7].

Baltasis ichtiolas yra plačiai naudojamas Vitella ir Mediket priemonių sudėtyje. Išbandykite ir įsitikinkite dešimtmečius patirties sukaupusios medžiagos – baltojo ichtiolo veiksmingumu patys.

Priemonės, kuriose yra baltojo ichtiolo: Mediket Ictamo (180 ml), Mediket Ictamo (80 ml), Mediket Versi (200 ml), Mediket Versi (120 ml), Mediket Ictafoam, Vitella Versi, Vitella Ictogel ir Vitella Ictamo (75 g), Vitella Ictamo (30 g).

Literatūros šaltiniai:

1.Gayko, G.: Sulfonate d’huile de schiste sodique contre les pellicules - Sodium Shale Oil Sulfonate against dandruff, Parfums Cosmétiques Actualités, No. 170, Avril/mai 2003

2.Gayko, G. et al.: The use of a pale type of ICHTHYOL® in cosmetic dermatology, Clinical Dermatology 8 (4), (2006) 243-247

3.Reinhard, S., Warnecke, J., Pale Sulfonated Shale Oil for the local treatment of Acne Vulgaris (engl. translation), Der Allgemeinarzt 17, (1995) 1882 – 1886

4.Warnecke J, Wendt A. Anti-inflammatory action of pale sulfonated shale oil (ICHTHYOL pale) in UVB erythema test. Inflamm Res. 1998;47(2):75-78. doi:10.1007/s000110050282

5.Korting HC, Schöllmann C, Cholcha W, Wolff L, Collaborative Study Group. Efficacy and tolerability of pale sulfonated shale oil cream 4% in the treatment of mild to moderate atopic eczema in children: a multicentre, randomized vehicle-controlled trial. Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology : JEADV. 2010 Oct;24(10):1176-1182. DOI: 10.1111/j.1468-3083.2010.03616.x.

6.Wendt, A., Pale Sulfonated Shale Oil - for natural skin care, Parfüm. Kosmetik 75, (1994) 22 – 25

7.Cholcha, W. et al.: Experimental Studies on the Tolerance of Pale Sulfonated Shale Oil Following Local and Systemic Application, Arzneim. - Forsch./Drug Res. 44(I), 2 (1994) 170

Prekės

Mūsų svetainėje naudojami slapukai, siekiant užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę ir geriausius pasiūlymus. Patvirtinkite, kad sutinkate su medexy.lt slapukų naudojimo politika.