Nemokamas pristatymas nuo 29.00€

0

Baltasis ichtiolas – natūralios kilmės veiklioji medžiaga

Baltasis ichtiolas, dar kitaip vadinamas ichtamoliu, yra unikali žaliava, išgaunama iš bituminių skalūnų (plonais sluoksneliais ar plokštelėmis skylančių uolienų), distiliavimo būdu. Dermatologijoje ir kosmetikos gamyboje baltasis ichtiolas išlieka vienu iš nedaugelio natūralios kilmės veikliųjų medžiagų pavyzdžių. Dėl savo išskirtinių regeneracinių savybių, ichtiolas yra labai populiarus minėtose pramonėse.

Žodis ,,ichtiol“ buvo sudarytas iš lotyniško žodžio ,,ichthys“ (,,žuvies ženklas“), pavadinto taip dėl gausybės inkliuzinių priešistorinių žuvų fosilijų skalūnuose. Chemiškai baltasis ichtiolas yra išgaunamas iš aukščiausios kokybės skalūnų angliavandenilių ir dėl sudėtyje esančių ekologiškų sieros junginių, turinčių antibakterinių savybių, pasižymi unikaliu poveikiu. Tai natūralios kilmės medžiaga, nesukelianti jokio teratogeninio, kancerogeninio ir mutageninio poveikio, todėl tinkama naudoti ne tik suaugusiems, bet ir kūdikiams, naujagimiams bei nėsčiosioms. Baltasis ichtiolas yra gerai toleruojamas ir saugus tiek trumpalaikiam, tiek ilgalaikiam naudojimui. Universalus baltojo ichtiolo poveikis yra įrodytas klinikiniais ir toksikologiniais tyrimais.

Kam naudojamas?

Baltasis ichtiolas pasižymi priešuždegiminiu, priešgrybeliniu, antibakteriniu, antiseptiniu ir antiseborėjiniu poveikiu, mažina odos niežėjimą, minkština suragėjusią odą, gerina kraujotaką ir neleidžia susidaryti pleiskanoms. Produktai su baltuoju ichtiolu skatina odos atsinaujinimą, todėl padeda prižiūrėti sunkiai gyjančias odos vietas.

Ši medžiaga yra naudojama įvairių ligų, tokių kaip aknės, seborėjinio dermatito, peroralinio dermatito, atopinio dermatito, psoriazės ir kai kurių odos grybelinių susirgimų gydymui ir profilaktikai, taip pat kasdienei jautrios odos priežiūrai. Kosmetikoje jis vis plačiau naudojimas kaip sudėtinė galvos ir viso kūno odos priežiūros priemonių dalis.

Baltojo ichtiolo poveikis

Klinikiniais tyrimais buvo įrodytas teigiamas baltojo ichtiolo poveikis esant šioms odos problemoms: odos dėmėms ir spuogams, riebalų sekrecijos sutrikimams, pleiskanoms, odos sudirgimams, niežėjimui, paraudimams, taip pat bakterinėms ir grybelinėms infekcijoms. Susiduriant su gausaus pleiskanojimo kontroliavimo problema, baltasis ichtiolas buvo pripažintas kaip puiki alternatyva akmens anglies deguto šampūnams.

Baltojo ichtiolo privalumai

  • Natūralios kilmės
  • Aukštos kokybės
  • Gerai toleruojamas
  • Aukštas saugumo koeficientas (MoS)
  • Platus veikimo spektras
  • Geros gamybos praktikos (GGP) standartų kontroliuojama gamyba
  • Universali sudėtis (tirpus vandenyje)
  • Išsamūs produkto tyrimai
  • Atitinka ES direktyvos ,,REACH“ reikalavimus

Trumpai apie baltąjį ichtiolą:

  1. Natūralios kilmės
  2. Išgaunamas iš skalūnų angliavandenilių
  3. Perdirbimo temperatūra<480 °C
  4. Didelė sieros koncentracija (11-13,5%)
  5. Tirpus vandenyje
  6. Paviršiaus aktyvi medžiaga
  7. Nėra mutageninio poveikio
  8. Nėra kancerogeninio poveikio

Baltojo ichtiolo yra gausu šiuose produktuose: Mediket Ictamo šampūnasMediket Versi prausimosi gelisVitella Versi gelisVitella Ictogel prausiklis ir Vitella Ictamo pasta.

Prekės

Mūsų svetainėje naudojami slapukai, siekiant užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę ir geriausius pasiūlymus. Patvirtinkite, kad sutinkate su medexy.lt slapukų naudojimo politika.